Pentru voi, am pregatit cateva sfaturi de cazare intr-un hostel, lasand la o parte miturile sau zvonurile ce se invart in jurul acestor unitati de cazare. Pana la urma, daca ati ales sa mergeti intr-un hostel, probabil ca ati facut-o pentru ca v-ati programat bugetul pentru ceva mai important. Prin urmare, ati renuntat, de la bun inceput, la anumite facilitati.
Nu veti renunta niciodata la buna dispozitie!
Sa fim onesti cu noi insine: hostelurile nu mai sunt tarvernele murdare de odinioara. Da, bineinteles ca depinde de zona a lumii in care mergem. Considerand, totusi, ca veti alege sa va cazati intr-un hostel de pe vechiul continent, lucrurile par sa fie mult imbunatatite in ultima perioada de timp.
Incercati sa realizati ceea ce vi se potriveste mai bine inainte sa rezervati o camera
Fiecare cautare a unui hostel online este o combinatie din cel putin doi factori importanti: data la care doriti cazarea si destinatia in sine. Atunci cand introduceti datele dorite, va trebui sa fi stiut deja ce atmosfera vi se potriveste mai bine si ceea ce este mai important pentru voi de la o calatorie sau de la o cazare.
Evident, daca ajungeti intr-un party hostel, probabil ca veti da si de turisti care au servit cateva pahare in plus. Nu va place asta? Evitati pe cat posibil. Pe de alta parte, daca sunteti amatori de miscare in aer liber, poate ca vi se potriveste un hostel dotat cu un garaj de biciclete.
Prin urmare, putem sa tragem o prima concluzie:
Reusita cazarii intr-un hostel sta in detalii.
Alegeti camera cu dimensiunea pe care o doriti
Cu totii stim, tarifele de cazare intr-un hostel pot spune multe despre dimensiunea camerelor sau numarul de persoane cazate in acelasi dormitor. Zvonul potrivit caruia hostelurile sunt aglomerate, auzit de la cel mai bun prieten, recent, poate ca nu este deloc nefondat.
Da, exista hosteluri cu peste 30 de paturi in camera. Si da, ati citit corect. In cazul in care va doriti, totusi, sa ramaneti la un hostel de acest gen, intrebati despre camerele cu regim privat. S-ar putea ca pretul platit sa fie ceva mai mare, insa in niciun caz nepotrivit, daca nu puteti renunta la un anumit standard de confort.
Sa aveti neaparat un prosop
Nu cunoastem detalii ce privesc modul vostru de a calatori, insa intr-un hostel trebuie sa aveti cu voi toate ingredientele unui sejur fara surprize. Produsele de igiena, inclusiv prosoapele, nu trebuie sa va lipseasca din bagaj. Una peste alta, daca stiti ca sunteti matinali, asigurati-va ca va scoateti seara: prosoapele, imbracamintea de oras, periuta si pasta de dinti sau sapunul. Nu vreti sa deranjati ceilalti oaspeti cautand prin bagaje si bocanind cu rotitele de la troler.
Aveti un somn agitat?
Va trezeste orice zgomot? Sau, si mai rau: nu suportati sforaitul?
Exista o solutie: purtati cu voi casti, dopuri pentru urechi. Va salveaza de la un consum nervos inutil. Nu se aplica numai in cazul sforaiturilor, ci si in cazul in care, aveti ghinionul sa va aflati in aceeasi cladire cu petrecareti.
In concluzie, daca ati crezut ca viata intr-un hostel este imposibila, poate ca ar trebui sa reevaluati. Sau poate pur si simplu nu este pentru voi. Pentru fiecare dintre probleme exista o solutie.
Si aceasta este determinata de felul in care va organizati. Hostel sau nu.